Om oss

Svamplådan produceras och säljs av Caroline och Johan Davidsson på Skrivargården. Gårdens huvudsakliga produktion är ekologisk växtodling men champinjoner har funnits med som produktionsgren ända sedan 80-talet då Carolines föräldrar, Anders och Mita, började odla champinjoner för att komplettera växtodlingen.

På gården finns det fortfarande en champinjonodling som sköts av Anders. Kopplingen till en aktiv svampodling är en fördel då det ger en möjlighet att kontinuerligt kontrollera odlingssubstratets kvalitet. Det är nämligen samma substrat som vi gör svamplådorna av. Både Anders och Caroline har hämtat kunskap genom diverse svampodlings-kurser både inom och utanför Sverige. Flera kurser har genomförts i Holland som är ett center för champinjonodling i Europa.

Vi i familjen brinner för champinjonodling och vill gärna dela med oss av odlingsglädjen. Därför bistår vi gärna med odlingslådor till förskolor och skolor för att de ska kunna använda odlingen i sin undervisning. Hör gärna av er till oss om ni vill beställa lådor till utbildningsverksamhet så finner vi en bra överenskommelse.

Genom vårt företagande stödjer vi Aktiv Skola samt Vi-skogen eftersom vi vill vara med och bidra till den goda utvecklingen i samhället.


Kontakta oss

Kontaktuppgifter

Org. nr.: 559029-8831
E-postadress: [email protected]
Telefon: 070-566 59 51

Företagets adress

Skrivargården Backgård
596 93 Skänninge

Vägbeskrivning

Så här kommer du till Skrivargården Backgård:
Från E4:an, ta av avfart 110 till väg 206, kör mot Skänninge. Efter ca 3 km, sväng höger mot Normlösa (andra avfarten mot Normlösa). Kör igenom Normlösa, över Svartån och efter ca 100m svänger du vänster mot Lottstad och direkt på vänster sida i en röd lada med Svamplåda-skylt på dörren har vi svampodlingen och lämnar ut beställda svamplådor. Välkomna!


Odla champinjoner hemma med Svamplådan

Med Svamplådan kan du enkelt odla svamp när du vill och var du vill, oavsett om du har tillgång till trädgårdsland eller balkong. Det tar ca 3 veckor innan du kan skörda dina första hemmaodlade svampar!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Payment with Svea Payment with Swish

© 2024 Odla champinjoner hemma med Svamplådan